pátek 28. března 2008

KUBIVET

V poslední době se začaly řešit věci-které bych ráda uvedla na pravou míru..
Kdo se jen trochu věnuje scrappu-ví-že vlastně všecko už tady bylo..
Motýlci,korálky atd.Ten kdo dělá freebie se nevyhne-aby se jisté věci opakovaly-vypadaly podobně atd.Freebíčka vznikají mimo jiné i tak-že použijete volně dostupný obrázek(tapetu,animaci atd)-tu nějak upravíte a vznikne vám element do freebíček.
Několikrát se mi stalo(a nejenom mě) že najdu obrázek(hojně využívám obrázky z katalogů bytových doplnků-at již v internetové nebo papírové formě)Například okno.Ořežu ho a je logické, že tento nápad nemám jenom já-ale je nás víc.Potom se tatáž věc opravdu může dostat do víc freeček.
Je to nepříjemné-v případě že děláte KITY pro komerci a vyděláváte na tom..
Já však dělám freebie-pro svoji radost a pro radost lidí kterým se líbí.
Nesnažím se to tajit že používám věci i z internetu-ale vědomě neporušuju autorská práva a ani( a to hlavně )na kitech nevydělávám..

Včera mě tady jedna ::Tajná čtenářka::: napadla-že všecky věci jsou od jiných autorů-a všecky jsem odněkud převzala..No-pokud autoři navštěvují např. reklamní stránky na tapety,nebo zahraniční katalogy bytových doplnků-pak je to jistě možné.
(schválně-jestli pozná z kterých obrázků byly vytvořeny např.rámečky?(napovím jí-z reklamy na zrcadla)Různé kovové úchytky?(ano-z katalogu nábytkového kování)papíry?(většinou vzorkovník tapet-upravený-ořezaný aby šel použít)atd. atd.
Ale to jistě nikoho nezajímá...
I přesto že každý používáme jiné zdroje-nakonec si věci můžou být podobné.Můžou být i stejné.
A protože jsem člověk co nemá rád věci jenom černé-nebo bílé-tak o tom píšu.
ANO-můžete se se stejnou věcí setkat ve víc kitech.Není to záměr.Ale stává se to..
Nikdy jsem nikomu netvrdila-že kity jsou 100% jen z toho co nakreslím-či vyfotím já osobně.Zároven jsem ale nikdy nepomýšlela na to kity prodávat-nebo po nikom nechtěla aby mě uváděl v kreditech u LOček-nebo ho omezovala podmínkama za jakých může být kit použít.(což se děje jak víte téměř u 100%kitů).Netoužím po komentářích-po vkládání obrázků do různých diskusí s komentářem že to je z mých věcí,nedělám soutěže typu-když použijete moje věci-dám vám určitý jiný kit za odměnu)
Já dělám věci který se mi líbí-pro radost.Jestli vám tím radost udělám-splní to účel.
Nicméně-opravdu musím i z osobních důvodů omezit četnost freebíček.
Ale slibuju-že pokud o to budete stát-vždycky něco pro vás tady bude.

Děkuju všem kdo si sem najdou cestu.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hallo Iveta,
leider kann ich Deine Worte nicht lesen. Kannst Du sie nicht in english schreiben?

Christine Marie

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Iveto
Podívejme na "paní neznámou"! O co jí asi jde? Jenom doufám, že tě podobné komentáře od své práce neodradí, ale podle toho jak píšeš doufám že ne, mrzelo by to všechny, kdo tvá dílka obdivují a věřím že je nás mnoho, mnoho...:)
S koláží jsem teprve v začátcích, ale na tvé stránce jsem častý host a netrpělivě očekávám každý nový příspěvek. Chci ti popřát hodně štěstí a už teď se těším na nové věci.
Díky Miluna

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Iveto, rypal se vždycky najde, je to nepříjemné. Já ti chci ale poděkovat za krásné freebíčka, moc se mi líbí tvůj styl. Díky Alice

Celenka řekl(a)...

Ahoj Kubi,
chci ti jen říct, že mi moc chybíš v diskusi, neboť jsi jedna z mála, kdo dokáže jít "proti proudu". A navíc tvůj osobitý smysl pro humor mě fungoval jako medicína.
Na rejpaly a rejpalky hoď bobek, nestojej ti za to.
A ještě jedna věc. Vlezla jsem sem a málem jsem padla na p...el, kolik se ti tu těch fríbek zas vyrojilo. Mě se tvoje práce líbí a jestli čerpáš z katalogů, knih, starých pohledů nebo z netu je mi absolutně buřt. A pevně věřím, že tě ty tupý komentáře neodraděj.
Dík za tvoji práci!
Lenka

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, možná si mně nepamatuješ, chodívala jsem jeden čas na babycafé - Marsi - ale nestíhám, jen občas nakouknu a obdivuju krásné výtvory, ale nepíšu a nezapojuju se do soutěží, protože už je to tam na mně moc profi. Chtěla bych ti jen napsat, že tvoje filosofie kolem digiscrapbooku se mi moc líbí a všechny tvoje výtvory obdivuju. Máš skvělé nápady a věřím, že jich máš ještě spoustu v zásobě! A hlavně, že se o ně budeš dál dělit se svými příznivci... Hodně štěstí!

iveta1981 řekl(a)...

Chci Vám poděkovat za všechna ta krásná freebíčka,která pro nás děláte,vaše práce je vždy poznat-máte prostě svůj rukopis,který obdivuji. Děkuji Iveta

XenaKM řekl(a)...

Ahoj Iveta!
Vaše freebie sú nádherné, ja som úplný začiatočník, ale som nimi očarená. Hľadala som niečo podobné ako je nautical. Páčia sa mi všetky!
Ďakujem za Vašu prácu aj čas.

Anonymní řekl(a)...

Ďakujem za Vašu prácu aj čas-
dziękuję za czas i pracę.Bardzo ładne. Basia